Kroon Festival

Strategie & identiteit

Lees meer

Oranje mét pit

Het Kroon Festival is het Rotterdamse Koningsdag Festival aan de voet van de Erasmusbrug. Zonnebril op, drank je in je hand en chillen op de beats van Sam Feldt, Cleavage en vele anderen. Geniet met je vrienden van het uitzicht over de Maas en maak jouw Koningsdag ook dit jaar een succes!

IDENTITEIT

De afgelopen jaren werd Koningsdag Festival Rotterdam op dezelfde locatie georganiseerd. Om het festival meer eigen identiteit te geven is gekozen voor de naamsverandering en een nieuwe stijl.

CONCEPT

De kernwoorden bij het ontwerpen zijn; toegankelijk, laagdrempelig, ontspannen en party! Het concept van Kroon: een muzikale en ontspannen beleving in het hart van jouw stad.

STIJL

Er is gekozen voor een meer divers kleurenpalet dan alleen oranje. Door met verlopen van oranje naar dieppaars te werken, worden de posters herkenbaarder en krijgen ze het party-gevoel. Het groen geeft fris tegenwicht en geeft diepte aan de ontwerpen.

BEELD

Om naast de koninklijke elementen ook de locatie aan te halen, is er gebruik gemaakt van illustraties van typisch Rotterdamse zaken, zoals het Witte Huis en de haven.

  • 1
  • 2
  • 3

NCP denkt mee en is actief betrokken

"Nieuw Creatief Peil denkt mee van het begin tot het eind en is actief betrokken met creatieve ideeën en ontwerpen."

Joris Waller - Voorzitter Kroon Festival 2016

Bouwen aan strategie & identiteit

Get in touch!

mail info@buroncp.com of bel 010-340 5003