Danone

Interieurontwerp

Lees meer

VAN MERK TOT INTERIEURONTWERP

Danone kennen we als een van ’s werelds toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie. Voor Danone Nederland (en het merk Danone Yoghurt) realiseerden wij een belangrijk interieurconcept. Danone vroeg ons om hun corporate strategie “The magic of yoghurt” visueel tot uiting te brengen in het hoofdkantoor in Utrecht en in het bijzonder in de zogenaamde experience room. Een mooi project waarin wij verantwoordelijk waren voor het interieurontwerp en de volledige projectbegeleiding van productie tot uitvoering.

 

Let’s bring the magic of yoghurt alive!

ANALYSE

Binnen het hoofdkantoor van Danone Nederland zijn twee "stromen" actief, zo bleek uit onze analyse. De merkstroom is gericht op de klant en externe partijen. Hierin staat het verhaal achter het merk centraal en worden de fasen tell – dream - taste doorlopen. De werkstroom richt zich op de medewerker en kent de stappen work - pride - fun en dient ter inspiratie en motivatie van de medewerkers.

EXPERIENCE ROOM

Een multifunctionele ruimte op het hoofdkantoor van Danone, die aanvoelt als een huiskamer en een belangrijk onderdeel van de merkstroom is. In deze ruimte ontvangt Danone consumenten om te proeven en met hen te spreken over de producten. Ook kan het personeel er in een informele setting vergaderen. Wij ontwierpen het interieur van de experience room.

DANONE MUSEUM

Het Danone Museum is een speelse, creatieve toevoeging aan het kantoorlandschap en door ons ontworpen als onderdeel van beide stromen. In het museum worden de producten van de verschillende merken getoond. Onlangs gelanceerde producten of juist echte klassiekers worden onder de aandacht gebracht, wat zorgt voor een stuk trots onder de medewerkers.

INSPIRATION WALL

Ook ontwierpen wij de inspiration wall. Een groot verrijdbaar meubel gemaakt van staal en massief hout, dat wordt gebruikt als inspiratie- en whiteboard. Medewerkers kunnen er zelf nieuwe concepten en ideeën ophangen. Zo worden ideeën gedeeld en onderlinge kennisdeling gestimuleerd.

SPRANK

Als onderdeel van de experience room ontwierpen wij de lamp ‘SPRANK’. Een lamp met een simpele, tijdloze vorm, van duurzame materialen met een natuurlijke uitstraling, die zowel in een vergaderruimte als thuis boven de keukentafel past. Het massief eiken frame (als geabstraheerde tak) en de authentieke glazen Danone yoghurtpotjes vormen de basis van het ontwerp. SPRANK is een moderne, maar tijdloze lamp met zuinige en dimbare de LED lampen.

TEAMWORK

Gedurende dit project werkten wij nauw samen met ambachtsman Paul Warner. Een bevlogen vakman die precies weet hoe hij een ontwerp het beste kan vertalen in maatwerk. Daarbij denkt hij vakkundig mee binnen budget en timing. Hij produceerde alle houten elementen uit ons interieurontwerp, van tafel tot dressoir, inspiration wall en bibliotheekkast.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

FLEXIBEL EN PRAGMATISCH

“De combinatie van het strategisch (mee-)denken en het kunnen maken van de creatieve vertaalslag naar de praktijk is de kracht van Nieuw Creatief Peil. Een flexibele en pragmatische inzet plus gedegen kennis op het gebied van interieurtrends en ontwikkelingen verzekerden ons van snelle en relevante resultaten.” 

Sanne Smit - Insight Manager Danone Nederland

Laat jouw merk ook tot leven komen!

We denken graag met je mee.

mail info@buroncp.com of bel 010-340 5003