Cross Media Nederland

Huisstijl

Lees meer

Moderne huisstijl in een traditionele markt

Cross Media Nederland is de marktleider in de event- en advertentieverkoop voor media van externe opdrachtgevers in Nederland. De wensen van adverteerders en sponsoren in crossmediale communicatieplannen worden doorvertaald naar passende media-uitingen. Het hard groeiende bedrijf benaderde ons om mee te denken over het updaten van de identiteit.

We hebben er hard aan gewerkt om de visuele identiteit van Cross Media mee te laten groeien. De afgelopen periode is deze getransformeerd tot een stoere en moderne huisstijl om de traditionele markt te gaan veroveren.

Shaker Sessie

Samen met het team van Cross Media hebben wij voorafgaand een inspirerende Shaker Sessie gehouden. Hieruit kwam naar voren dat Cross Media Nederland ambieert om de expert te worden in het beheren en activeren van cross mediale uitingen binnen alle sectoren in de Benelux. Hierbij spelen een sterke identiteit, duidelijke communicatie over de breedte van alle services een leidende rol.

Logo

Het beeldmerk van Cross Media is een open en transparant kruis dat symbool staat voor verbinding en de diversiteit aan mogelijkheden. Visueel werkt deze 'crossroad' twee kanten op. De wegen komen enerzijds samen, wat een focuspunt creƫert. Vanuit het focuspunt kun je tegelijkertijd meerdere kanten op, wat van Cross Media de ideale sparringspartner en navigator maakt.

Huisstijl

Er is gekozen voor een helder kleurenpalet, met oranje, rood en antraciet als primaire kleuren. Dit wordt aangevuld met een elegant sans serif font voor de typografie en het stijlelement met diagonale kleurvlakken, welke per item anders ingezet kan worden.

Digitaal

Naast de huisstijl en fotografie hebben we ook op digitaal gebied het merk Cross Media verbeterd. Niet alleen heeft de bestaande website een frisse update gekregen in lijn met de nieuwe huisstijl, maar ook zijn er diverse templates in Powerpoint en Excel opgemaakt om de accountmanagers te ondersteunen bij hun verkoopactiviteiten en rapportages.

Fotografie

Ter ondersteuning van de huisstijl hebben we ook de fotografie voor Cross Media verzorgd. De foto's worden gebruikt op de website  en dienen een goede weerspiegeling van de veelzijdigheid van het bedrijf te zijn. Cross Media bestaat uit een hecht, ervaren en jong team, dat elke dag met veel enthousiasme en kennis van zaken voor de opdrachtgevers en adverteerders klaarstaat.

Weerspiegeling

Het is een spontane serie geworden, die goed weergeeft wat Cross Media doet en waar in de compositie is gezocht naar voldoende variatie, om de beelden breed toepasbaar te maken.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Een heel leuke en fijne partner

“Rogier en zijn collega's van Buro Nieuw Creatief Peil hebben ons geholpen bij een volledig nieuwe huisstijl en dit op alle fronten super snel doorgevoerd. Een heel leuke en fijne partner om mee samen te werken. Ik kan NCP aan iedereen aanbevelen!”

Arlan van der Velden – Managing Director van Cross Media Nederland

Op zoek naar een frisse blik?

Wij pakken elk merkstrategie vraagstuk met beide handen aan

mail info@buroncp.com of bel 010-340 5003