Web en digital design

Zowel bij webdesign alsook bij het ontwerpen van online communicatie zoals animaties en digitale nieuwsbrieven, is structuur en interactie stap één. Nog voordat we daadwerkelijk beginnen met ontwerpen leggen we eerst de functies vast en zetten de wireframes op. Lees hieronder hoe we het proces van web- en digital design doorlopen.

☎   neem contact op   ➔   naar Inbound Marketing

Functioneel

Het functionele ontwerp ligt aan de basis van ieder succesvol web of digital design. In dit document worden alle functionele voorwaarden uitgewerkt én vastgelegd waaraan het eindproduct dient te voldoen.

Denk hierbij aan het doel van het eindproduct, maar ook wordt stilgestaan bij het gebruik en de structuur. In de breedste zin wordt er een antwoord gegeven op de vraag: wat het te realiseren product functioneel moet gaan kunnen. Daarbij kunnen we toewerken naar een MVP (Minimum Viable Product) of direct een compleet functioneel plan opstellen.

Wireframing

Wanneer het functionele ontwerp klaar is biedt dit de juiste input voor het ontwerpen van de wireframes. Deze kunnen gezien worden als het skelet van het eindproduct.

Door de visuele opzet van een wireframe wordt de eerste stap gezet naar een grafische invulling en worden de contouren duidelijk van hoe het eindproduct eruit komt te zien. Welke functionaliteiten en onderdelen worden waar gepresenteerd en welke interactie is hier mogelijk. Het eindresultaat is een verzameling van visuele lijntekeningen die de brug slaan tussen functioneel en design.

Design

Met het afronden van het functionele ontwerp en de wireframes is de input gereed voor de design fase. De visuele identiteit is het uitgangspunt om ook de digitale uitingen goed aan te laten passen binnen de huisstijl.

Of het nu gaat om een nieuwsbrief, landingspagina of complete website. Tijdens de design fase komt tot op de pixel nauwkeurig het eindproduct tot leven. We werken van breed naar concreet en komen met elke voorstel ronde een stap dichter bij het definitieve ontwerp.

Development

De laatste stap om het eindproduct te realiseren is de development van de code. Dit gebeurd op basis van het ontwerp dat omgezet wordt naar HTML/CSS en waar nodig verder wordt ontwikkeld op het gebied van interactie en content management.

Zo volstaat voor een nieuwsbrief het ontwerp in HTML/CSS maar is integratie met een e-mail marketing service zoals Mailchimp een must-have. En zal bij een website er extra aandacht uitgaan naar de interactie en realisatie van de back-end en een content management systeem.

Benieuwd naar wat we voor andere klanten gerealiseerd hebben?

❯❯ bekijk hier ons werk