Identiteit ontwerp

Het ontwerpen van een identiteit kan één van de doelstellingen zijn binnen de merkstrategie. Of het nu gaat om een compleet nieuwe identiteit, of om het doorontwikkelen van een bestaande huisstijl. Op basis van onderstaande vier stappen doorlopen wij het identiteit ontwerptraject: van concept tot grafische vormgeving en realisatie van de marketing- en sales communicatie.

☎   neem contact op   ➔   naar web en digital

Concept

Het concept vormt de basis van de identiteit. De uitkomsten uit het Brand Development Canvas zijn de eerste aanzet om een grafische vertaling te maken van de merkstrategie. In het concept worden de idee├źn bedacht hoe de identiteit eruit moet gaan zien en vormt dit de onderbouwing voor de keuzes die in de volgende stappen gemaakt gaan worden.

Logo ontwerp

Wanneer het concept afgerond is beginnen we met het vormgeven van het logo. Hierin werken wij meerdere voorstellen uit die de richting van de identiteit laten zien. Er wordt invulling gegeven aan kleuren, vormen en toepassing van lettertypen en brengen dit samen in een logo ontwerp.

Huisstijl

Middels de huisstijl geven we praktisch invulling aan de identiteit door het ontwerpen van visuele huisstijl elementen en diverse stationary items. Samen met het logo ontwerp presenteren we de eerste huisstijl uitingen, zoals visitekaartjes, briefpapier en Microsoft Office templates, en werken samen met de klant toe naar resultaat.

Vormgeving

De belangrijkste basis van de identiteit is gelegd. Door het verder invullen van de marketing- en sales communicatie brengen wij het merk tot leven. Van de vormgeving van jaarverslagen, brochures en cover mappen tot packshots, verpakkingen en merchandise.

Benieuwd naar wat we voor andere klanten gerealiseerd hebben?

❯❯ bekijk hier ons werk