Content en Inbound Marketing

Wanneer de identiteit ontwikkeld is, wordt het tijd om het merk echt te gaan laten werken. Eén van de meest effectieve methoden hiervoor is het inzetten van Content en Inbound Marketing. Door pakkende content te creëeren die geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines rondom Buyer personas, worden waardevolle leads gegenereerd die omgezet kunnen worden in klanten. Download het whitepaper "introductie op Inbound" of lees hieronder verder om meer te weten te komen.

⚑   download whitepaper   ➔   naar merkinterieur

Buyer personas

Buyer personas helpen je te begrijpen wie je belangrijkste klanten zijn en hoe je ze het beste kunt bereiken. Een persona is de verbeelding van je ideale klant, omschreven en samengevat in een fictief personage.

We hebben een handig stappenplan geschreven waarin precies wordt uitgelegd wat Buyer personas zijn en waarmee je stap voor stap geholpen wordt bij het opstellen van je Buyer personas.

⚑   download stappenplan

Pakkende content

Wanneer bepaald is wie de Buyer personas zijn en wat er gedaan kan worden om ze te helpen succesvoller te worden, is de volgende stap om pakkende content te gaan schrijven.

Deze content is afgestemd op de fase van aankoop waar de persona zich op dat moment bevindt (de Buyer's Journey). In de vorm van blogs, whitepaper downloads, videos en case studies wordt deze content aangeboden aan de Buyer persona. We geven invulling aan content, van idee tot copywriting.

Context

Waar content één van de belangrijkste drijvers is achter een succesvolle Inbound Marketing campagne, staat of valt alles met de context. In het online marketinglandschap wordt ook wel gezegd "content is king, context is queen".

De context is de mix van verschillende online platformen die ingezet worden om de content aan te bieden en niet te vergeten, de aandacht die er naar uit gaat om dit te onderhouden. Zo kan er een artikel gepubliceerd worden op het blog en gereageerd worden via de reacties, via Facebook een link gedeeld worden naar dat blog en zal er ook aandacht uit moeten gaan naar de comments daar. Wij bepalen de context voor de Buyer personas, richten deze in en onderhouden het met de nodige aandacht.

Automation

Zoals te lezen gaat Inbound Marketing niet over één nacht ijs. Naar het uitvoeren en onderhouden van de content binnen de juiste context, landingspagina's, CTA's, lead generatie en nurturing gaat veel aandacht uit.

Marketing automation is er op gericht om marketing acties te automatiseren en daarmee het proces te vergemakkelijken. Het doel is tenslotte om waardevolle leads te genereren die door sales omgezet kunnen worden in nieuwe klanten. Wij zijn Inbound Certified partner van Hubspot en Rogier praat je graag bij over Marketing Automation tijdens een afspraak.

❯❯ neem contact op met Rogier